Iedereen kan meedoen

trainingsmethode

Elke training anders

Voor elke zwemtraining wordt een op maat trainingsprogramma gemaakt. Deze zijn gebaseerd op onze bijzondere trainingsfilosofie.
De trainingen zijn geschikt voor zowel beginnende als elite zwemmers.

High intensity zwemtraining is een efficiënte en dynamische trainingsmethode die zich richt op het verbeteren van de fysieke prestaties door middel van korte, maar zeer intensieve zwemintervallen, gevolgd door relatief korte periodes van rust of lage intensiteit activiteit.

Deze vorm van intervaltraining is gebaseerd op het principe van High Intensity Interval Training (HIIT), aangepast aan de unieke omstandigheden en vereisten van het zwemmen.

High intensity zwemtraining is bijzonder effectief voor het verbeteren van de zwemprestaties, omdat het zwemmers in staat stelt om hun snelheid, kracht, en efficiëntie te vergroten.

Met de juiste aanpak kan high intensity zwemtraining een krachtig hulpmiddel zijn voor zwemmers van alle niveaus om hun prestaties naar een hoger niveau te tillen.

Welke tools gebruiken wij?

De beste tools voor beginners om mee te beginnen en handig om mee te nemen zijn de snorkel, vinnen, pullbuoy en paddels. Deze zijn handig om je techniek te verbeteren en om vertrouwd te raken met het water. 

Andere tools zoals de propellers, parachutes, Destro Machines en de donuts zijn vooral aan te raden voor de gevorderde zwemmers. Voor meer uitleg over hoe de tools voor gevordenden gebruikt moeten worden, klik dan op de button ‘Info tools’

Het bekende trainingsbord

Albion heeft een leuke manier van training geven. Het programma staat niet op papier maar word per set op het bord geschreven. Hierdoor blijven de trainingen interessant doordat je geen verwachting kan stellen. 

De tekst op het bord staat altijd in het Engels omdat Albion een trainingsmanier vanuit Engeland toepast. Het is veel makkelijker dan het hiernaast lijkt 😉

De verschillende slagen

Vrije slag (freestyle): Bij de vrije slag kunnen zwemmers elke slagtechniek gebruiken. Meestal wordt de crawl-stijl gebruikt vanwege zijn efficiëntie en snelheid. Zwemmers ademen meestal aan de zijkant tijdens deze slag. 

Rugslag (backstroke): Bij de rugslag liggen zwemmers op hun rug en bewegen hun armen synchroon in een roterende beweging, terwijl hun benen een op- en neergaande beweging maken. Zwemmers ademen meestal door hun mond of neus tijdens deze slag. 

Schoolslag (breaststroke): De schoolslag omvat een gecoördineerde beweging waarbij de armen in een cirkelvormige beweging vooruit bewegen terwijl de benen een dolfijnachtige beweging maken. Tijdens de schoolslag moeten zwemmers ademen tijdens elke slagcyclus. Deze slag wordt vaak beschouwd als de meest technische vanwege zijn specifieke regels met betrekking tot het onderwatergedeelte van de slag. 

Vlinderslag (butterfly): De vlinderslag omvat een symmetrische beweging van beide armen tegelijkertijd naar voren, terwijl de benen een dolfijnachtige beweging maken. Zwemmers ademen meestal tijdens de bovenwatervlucht. De vlinderslag wordt beschouwd als een van de meest veeleisende zwemslagen vanwege de intense inspanning die nodig is om de beweging uit te voeren.