Tool tips

De bekende tools binnen Albion worden gebruikt om je training zo effectief mogelijk te maken.

Zwemclubs zijn niet langer beperkt tot traditionele trainingsmethoden. In de zoektocht naar prestatieverbetering maakt Albion gebruik van tools en technieken. Deze tools variëren van parachutes tot elastieken en zelfs donuts, en ze worden allemaal ingezet om zwemmers te helpen hun vaardigheden te verbeteren en hun prestaties te optimaliseren.

Welke tools heeft Albion?

De meest gebruikte tool binnen Albion zijn de parachutes. Deze parachutes, die aan de zwemmer worden bevestigd, creëren extra weerstand in het water, waardoor de zwemmer harder moet werken om vooruit te komen. Dit helpt niet alleen bij het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen, maar verbetert ook de techniek en de efficiëntie van de slag. Ook worden de donuts, elastieken, propellers en Destro machine swim tower veel gebruikt.

Hoe gebruik je de tools?

  1. Parachutes: Bevestig de parachute aan je lichaam en zwem. De parachute creëert weerstand, waardoor je harder moet werken om vooruit te komen, wat kracht, uithoudingsvermogen en techniek verbetert.
  2. Propellers: Propellers worden bevestigd om je middel boven je heupen. Ze helpen de zwemmer om meer snelheid en kracht te genereren tijdens het zwemmen, vooral tijdens techniek- en snelheidstrainingen.
  3. Donuts: Plaats een donut tussen je benen tijdens het zwemmen om de benen te isoleren. Dit helpt bij het verbeteren van de balans, techniek en lichaamspositie in het water, vooral tijdens het trainen van de beenslag.
  4. Elastieken: Bevestig elastieken aan je lichaam en aan de rand van het zwembad. De elastieken creëren weerstand, wat de kracht en explosiviteit van de zwemmer versterkt, vooral bij starts en keerpunten.
  5. Destro Machine Swim Power: Vul de emmer met de hoeveelheid water waar jij tegen wilt gaan zwemmen, bind de banden om je middel en zwem!

Wat train je per tool?

  • Parachutes: Weerstandstraining
  • Propellers: Het verbeteren van de snelheid
  • Donuts zijn bedoeld voor de balans, core en de techniek.
  • Elastieken: Kracht en explosiviteit
  • Desto Machine Swim Power voor specifieke spierontwikkeling en techniekverbetering.

Delen:

Related Posts

Tips

Opberghok

Onze zwemvereniging biedt een opberghok voor leden om zwemspullen op te slaan. Veilig, handig, en alleen voor leden.

Tips

Techniek tips

Voor zwemmers is techniek heel erg belangrijk omdat je een basis vormt voor de snelheid.